Menu

Gode nyheder i Madsby

image Klubhus i Madsby
Bestyrelsen
18. april 2023 kl. 08:40
Nu får Fredericia fF et opdateret og tidssvarende klubhus

Et enigt byråd har prioriteret fem millioner kroner til at renovere og udbygge klubhuset til Fredericias forenede Fodboldklubber.

Det er et stort plus, når idrætsforeninger kan tilbyde moderne og opdaterede faciliteter.
Det får Fredericia fF bedre mulighed for i fremtiden. Byrådet har prioriteret fem millioner anlægskroner til en renovering af foreningens klubhus.
”Det her var allerede noget, vi prioriterede, da vi vedtog budget 2022. Senere blev vi nødt til at tage det ud igen, da anlægsprogrammet blev minimeret. Nu har vi så muligheden alligevel, og det er rigtig glædeligt. For klubben, for byen og for vores idrætsliv generelt. Vi ønsker et foreningsliv, der giver mulighed for et varieret og aktivt fritidsliv og et inspirerende kultur- og idrætsliv. Et inspirerende idrætsliv indebærer også, at rammerne er i orden, så både børn, unge og alle os andre, kan være aktive sammen i nogle omgivelser og miljøer, der er up to date. Det sikrer vi her”, siger borgmester Steen Wrist.

Pengene blev fundet alligevel
I Budget 2022 blev der sat 500.000 kroner af til klubhuset, ligesom der i samme ombæring blev sat fem millioner af for overslagsåret 2023. Da budgettet for 2023 skulle lægges, blev der dog ikke fundet rum til de fem millioner. Nu er der imidlertid overskydende anlægsmidler på budgettet for Bosætnings- og Turismeudvalget, og de midler kan altså bruges på området.
”Jeg er glad for, at vi har midler til, at vi kan komme i gang med arbejdet og holde den oprindelige aftale. Vi havde en snak med klubben om det, da vi placerede en ny daginstitution på deres arealer, så det er naturligvis positivt, at vi nu kan indfri den aftale, vi lavede i forbindelse etableringen af børnehaven. Et stærkt foreningsliv og gode faciliteter er vigtigt for mange mennesker, så der er meget positivt at sige om projektet”, siger Susanne Eilersen, 2. viceborgmester.

Klubhuset har haft sin tid
De fem millioner skal gå til en renovering og udbygning af klubhuset.
”Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde pengene på en anden måde, når den oprindelige prioritering ikke lod sig gøre. Vi skal have ordentlige og tidssvarende rammer til vores klubfællesskaber. F’ernes lokaler har haft deres tid, men de er simpelthen blevet for nedslidte, så det er vigtigt, at vi kan investere i dem”, siger Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.


Hos Fredericia fF vækker nyheden om pengene stor glæde.
”Det er en fantastisk nyhed. Nok det bedste der er sket siden 1983, hvor vi sidste gang fik bygget til. Tilbygningen er meget tiltrængt, da vores rammer slet ikke er tidssvarende længere. Med de nye og forbedrede rammer får vi nemmere ved at fastholde og tiltrække medlemmer, og vi vil få nemmere ved at få vores medlemmer og gæster til at blive længere i klubben efter træning og kamp. Vi skal blandt andet have flyttet vores cafeteriasalg ned i stueetagen, så det er mere tilgængeligt, og så skal vi lave nye omklædningsrum. Jeg er sindssygt glad for, at det er lykkedes. Nu glæder vi os til at komme videre med projektet”, siger Jesper Kongsted, formand for Fredericia forenede Fodboldklubber.

Luk